Historien om Z kurs fra 2007 og frem til i dag

Z kurs har eksisteret siden år 2007. I den første lange fase bestod indsatsen udelukkende af beskæftigelsesrettede mentoropgaver. Løbende er Z Kurs blevet udviklet i en retning, hvor vi nu varetager flere forskellige typer af opgaver for kommuner, socialpædagogiske institutioner og private. Vi tilbyder bl.a.

  • Supervision
  • Psykoterapi
  • Mentorindsatser
  • Støttekontaktpersonsordninger
  • Undervisning af pædagogisk personale i f.eks. forsvarsmekanismer, tilknytning m.m
  • Familierettede indsatser
  • To-sprogede opgaver i familer med særlige udfordringer

 

Kan du se dig selv i Z kurs?

For at blive en del af Z kurs kræves det at man minimum har en mellemlang, humanistisk uddannelse. Ligeledes at man løbende opkvalificeres, så man har de fornødne kompetencer ift. det felt, som man arbejder inden for.

 

Historien bag Z kurs

Z kurs fik sit udspring i arbejdet på en social café i Skjern. Her arbejdede Karen Jensen som mentor, og da caféen lukkede, vidste de kommunale rådgivere ikke hvad, der skulle ske med borgerne. Da Karen længe havde gået med en drøm om at blive selvstændig, startede hun i 2007 Z kurs. Først var Z kurs en enkeltmandsvirksomhed, men efterhånden fik Karen flere opgaver end hun kunne klare selv, så hun søgte efter ansatte og freelancere til arbejdet som mentor. På sit højeste bestod Z kurs af 20 ansatte og freelance mentorer og coaches. Vi er og har altid været omstillingsparate, hvilket er en af grundene til, at de kunder vi arbejder med, alle har været mangeårige partnere.

I starten havde Z kurs til huse i Ulfborg, men flyttede senere til Holstebro, hvor der først var kontor i Nupark, og senere i 2017 til den nuværende lokation på Dominovej 28 også i Holstebro. I 2012 blev Torben Kjeldsen tilknyttet Z kurs og i 2014 blev han medejer af virksomheden. Mikkel Abildgaard sluttede sig til Z kurs i 2014. Herefter tog vi os god tid til at afsøge vores koncept og finde frem til den form, der skulle vise vejen fremad. Således blev Mikkel medejer i takt med at Karen trådte ud af virksomheden i 2016 for i stedet blive en del af mentorkorpset. Dette var blandt andet for at få frihed til at udforske andre muligheder, men samtidigt stadig være en del af Z kurs. I 2018 købte Mikkel de resterende andele af Z Kurs, og der blev sagt tak til Torben for et skønt samarbejde. Mikkel driver i øvrigt også en terapeutisk konsultation i Holstebro. 

 

Bag navnet og vores værdier

Navnet Z kurs er et ordspil på udtrykket ”at sætte kurs” og udtales ”sæt kurs”.  Det skal forstås som at man skal sætte kurs mod at lede sit eget liv. Vores logo viser Z’et som en vej, som vi kan hjælpe vores kunder videre af. Z’et er også et symbol for at kursen mod vores mål i livet ikke altid går den nemme og lige vej, men at vi mennesker ofte må zigzagge og afprøve forskellige retninger, før vi ender dér, hvor vi gerne vil være.

 

Hvis du ved, hvor du vil hen - er det lettere at sætte kursen i dit liv!

For at få det liv, som vi ønsker os, må vi være bevidste om, hvilke ønsker og drømme vi har. Tage dem og os selv alvorligt, og afsætte en kurs i retning af det, som vi gerne vil opnå i livet. Det betyder, at vi må træffe valg og beslutninger, samt prioritere og sige til og fra i forhold til de udfordringer, som livet bringer os. Mennesket er et socialt væsen, der af natur gerne vil indgå i betydningsfulde sociale relationer, og derfor har vi alle brug for hjælp og opbakning fra andre undervejs

 

Ved at sætte kursen i dit eget liv er du medskaber af din egen fremtid!

Z kurs tror på, at alle mennesker har et iboende talent for, at tage styringen og dermed ansvaret for at håndtere det, som sker på vores vej gennem livet. Når vi selv sætter kursen, under hensyn til vore egne og andres behov, gør vi os fri til at leve i overensstemmelse med vore indre værdier. Det giver mening med tilværelsen, og dermed større livsglæde.