Kan man fjerne jule-stress uden at fjerne julen?

Der findes helt sikkert mange måder at fjerne jule-stress på. Her er en måde at komme i gang med det på.

 

Vores 8 trins-raket.

 

1) Lav en liste.

Det virker for julemanden – og for dig.

Del listen i to. Til venstre de ting, du skal nå for at komme juleferien i hu. Til højre de ting, du har lyst til at gøre, inden juleaften lander lige for fødderne af dig.

Prioriter skal-tingene før de lystbetonede – og sæt i gang!

 

2) Og stop så igen – lav et sanity-check af din liste.

Er du nu sikker på, at fugerne skal renses med tandstikker, gulvtæppet renses og tøjet skiftes ud? Nej det skal det selvfølgelig ikke. Måske er der andre skal-ting på din liste, der har fået sit helt eget liv, uden du har holdt det op i mod de væsentligste værdier og prioriteringer i dit liv. Få pudset prioriteterne af – NU!

 

3) Få en tidlig start.

Brug tid på at indse, at du, udover kærligheden til din familie, småkager og god kaffe, ikke behøver andet i juletiden, end en god coach og nethandel. Det sidste kan klares hjemmefra, og pakkerne kan du hente på vejen til coachen.

 

4) Forlang fælles indsats.

Julen er familiens fest. Men det gælder ikke kun, når de søde sager skal indtages, eller når gaverne skal pakkes op. Julen er familie-livets fest. Hjælp hinanden. Bed om hjælp, og gør det til et fælles projekt, hvor glæden er et produkt af et fælles ansvar.

 

5) Tro på den lokale slagtermester, han tror på dig.

Din lokale slagter er en ægte håndværker – en stolt en af slagsen. Køb anden stegt perfekt og lige til at sætte i ovnen og varme op. Skyen får du også med, og der er garanti for et smil på vejen.

 

6) Misteltenen.

Hvis du har brug for en undskyldning til at kysse med den du elsker, så få købt den mistelten. Køb mange. Hæng dem op.

 

7) Nytårsforsætterne er ikke velkomne.

Hver gang du kommer i tanke om et nytårsforsæt så glem det igen. Du kommer ikke til at holde dem alligevel, og du ved det godt, men skuffelsen bliver ikke mindre af den årsag.

 

8) Hvis det kniber med pengene.

Så skal du booke en tid hos din bankrådgiver – i januar. Her skal du få lagt et budget, som du kan holde. Der skal være indbygget plads til en jul ud fra din mening om, hvad sådan en skal koste. Så bliver næste års jul helt uden økonomiske problemer.

Hvis du har brug for at gå i banken nu, så betyder det, at julen i år bliver smal. Sæt Jer ned, tal om det og accepter det. Glæd Jer over at I har hinanden, og at I har truffet en beslutning om, at julen til næste år skal være uden økonomiske problemer.

 

God Jul!